QN Sport+ Television N.V.

Mokerslag Ajax bij Heracles na blunder Onana

Ajax heeft kostbaar puntenverlies geleden in de strijd om de landstitel. De ploeg van Erik ten Hag ging zaterdag bij Heracles Almelo met 1-0 onderuit door een gruwelijke fout van André Onana.

Na ruim een kwartier schoof Onana bij het uitverdedigen de bal zomaar in de voeten van Mohammed Osman. De Heracliet liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde simpel: 1-0.

Tien minuutje eerder had Heracles de leiding al moeten nemen. Brandley Kuwas kreeg na een overtreding van Daley Blind de kans om vanaf de strafschopstip de score te openen, maar raakte de paal.

Mo Osman viert de 1-0 nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen.

Mo Osman viert de 1-0 nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen.

Pas na ruim een uur spelen kreeg Ajax de kans op de gelijkmaker. Een wippertje van Klaas-Jan Huntelaar werd gekeerd door doelman Janis Blaswich van Heracles. Zo dicht bij een doelpunt was Ajax nog niet geweest. Een kwartier voor tijd was het Heracles die een uitgelezen kans op een 2-0 voorsprong kreeg. Na geklungel in de Amsterdamse defensie pikte Kristoffer Peterson de bal op, maar hij faalde.

Vlak voor tijd schoot Lennart Czyborra nog bijna in eigen doel, maar Heracles kwam met de schrik vrij. Ook in de vier minuten extra tijd werd er niet meer gescoord.

De nederlaag van Ajax betekent dat PSV een voorsprong van acht punten kan nemen op de Amsterdammers. De koploper uit Eindhoven moet zondag dan wel winnen bij FC Utrecht.

 

 

Bron: Telegraaf.nl