QN Sport+ Television N.V.

Mokerslag voor PSV: club bevestigt lange absentie Locadia

Jurgen Locadia komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor PSV, zo meldt de Eredivisionist dinsdagochtend via de officiële kanalen. De aanvaller heeft, zo bleek na nader onderzoek in het ziekenhuis, zondag in het duel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA (3-0) een spierscheuring in de hamstrings van zijn linkerbeen opgelopen.

In het duel met Ajax moest Locadia zich al na twaalf minuten laten vervangen. Volgens de dinsdageditie van De Telegraaf zal de aanvaller overigens niet weken, maar maanden in de lappenmand zitten. Het dagblad schreef al dat een MRI-scan maandag de ernst van de kwetsuur heeft aangetoond. Het Eindhovens Dagblad gaat uit van een herstelduur van zes tot acht weken.

Een hard gelag voor PSV én Locadia, die vorig seizoen al een heel groot deel moest missen wegens een slepende lieskwetsuur. De blessure van de spits kan gevolgen hebben voor de transfer van Maximiliano Romero. De ontwikkelingen rondom Locadia lijken immers mogelijk invloed te hebben op de beslissing of Romero, die voor naar verluidt tien miljoen euro naar Eindhoven zou moeten verkassen, al in januari naar de Eredivisionist moet worden gehaald.

www.voetbalzone.nl