QN Sport+ Television N.V.

Mooie boodschap bij Barça-afscheid Luuk de Jong

Luuk de Jong heeft met een mooie boodschap afscheid genomen van Barcelona. De spits gaat vol onzekerheid de zomer in.

De Jong kwam een jaar geleden op Deadline Day op voorspraak van Ronald Koeman naar Camp Nou. Als Sevilla-huurling was hij het gewenste breekijzer. De 38-voudig Oranje-international nam met zijn optredens en met vooral zijn (belangrijke) goals de scepsis weg.

 

Ook na de wisseling van de wacht toonde De Jong zijn waarde voor Barcelona. Xavi prees zich gelukkig met de Nederlander. ‘Luuk de Jong is een heel belangrijke speler voor ons, een voorbeeldprof, zei de opvolger van Koeman op de Barcelona-bank.

De waardering kwam ook tot uitdrukking in de manier waarop de Barcelona-fans in mei De Jong uitzwaaiden. Met een staande ovatie werd hij uitgeleide gedaan na het duel met Villarreal. Want toen was al bekend dat ondanks alle lof zijn tijd bij Barcelona erop zat.

De spits zelf kijkt ook met genoegen terug op zijn tijd bij Barcelona. ‘Wat een speciale tijd was het…’, richtte hij zich via sociale media tot de fans van de Catalaanse club. ‘Ik wens jullie allen het beste in de toekomst.’

 

DTSNV

Waar zijn toekomst ligt, is onzeker. De spits keert officieel terug naar Sevilla, waar zijn contract nog een jaar doorloopt. Het is de vraag of hij er ook daadwerkelijk nog gaat spelen. Na de (valse) verhalen over een Mexicaans avontuur wordt PSV genoemd als bestemming. De door de Spanjaarden gevraagde afkoopsom van naar verluidt zes miljoen staat een terugkeer van De Jong (nog) in de weg.

vi.nl