QN Sport+ Television N.V.

Motorcoureur Márquez ziet opnieuw dubbel na zware crash

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez heeft opnieuw last van zijn ogen. Een oogarts in Barcelona constateerde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP w ederom dubbel ziet. Daar had Márquez eind vorig jaar na een val ook al last van.

 

De 29-jarige Spanjaard miste zondag de Grote Prijs van Indonesië, nadat hij in de warming-up was gecrasht. Márquez liep daarbij een hersenschudding op. In het vliegtuig terug naar Spanje kreeg de Honda-coureur problemen met zijn zicht. Márquez liet zich bij aankomst in Barcelona direct onderzoeken door een oogarts. Die concludeerde dat hij net als in november last heeft van diplopie, dubbelzien. Een MRI-scan bracht verder geen schade aan de hersenen aan het licht.

 

Márquez miste de laatste twee grands prix van vorig seizoen vanwege zijn oogproblemen. Ook toen had de Spanjaard daarvoor bij een crash een hersenschudding opgelopen.

 

DTSNV

De volgende race in de MotoGP is op 3 april in Argentinië, een week later gevolgd door een GP in de Verenigde Staten. Márquez eindigde in de openingsrace in Qatar op de vijfde plaats en staat met 11 punten op de twaalfde plek in het WK-klassement.

Telesport