QN Sport+ Television N.V.

Mourinho: ‘Son heeft geluk dat zijn vader een beter persoon is dan Solksjaer’

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho en zijn Manchester United-collega Ole Gunnar Solksjaer kregen het na afloop van hun onderlinge wedstrijd gisteren verbaal met elkaar aan de stok. United won in Londen met 1-3, maar na afloop was de winnende coach het gedrag van Spurs-aanvaller Heung-min Son nog niet vergeten.

Manchester United leek na een half uur spelen op voorsprong te komen via Edinson Cavani. Het doelpunt werd echter afgekeurd. Manchester-verdediger Scott McTominay zou Son in zijn gezicht hebben geraakt in aanloop naar de goal. Uitgerekend diezelfde Son maakte vijf minuten later de 1-0 voor Tottenham, waardoor de frustratie bij United hoop opliep.

Solskjaer vond dat Son zwaar overdreven naar het gras ging en zijn ploeg daarmee een doelpunt door de neus had geboord: ,,Als mijn zoon drie minuten lang op de grond blijft liggen en tien ploeggenoten nodig heeft om hem overeind te helpen, dan krijgt hij geen eten’’, aldus de Noorse trainer.

Na het horen van deze woorden, sloeg Mourinho hard terug: ,,Son heeft veel geluk dat zijn vader een beter persoon is dan Ole. Ik ben vader en je moet je kinderen altijd eten geven, wat ze ook doen. Als je moet stelen om je kinderen te voeden, dan steel je.’’

Solskjaer krabbelde snel terug toen hij de opmerkingen van Mourinho hoorde: ,,Soms worden er woorden uitgewisseld, maar het belangrijkste is dat we collega’s en vrienden zijn. Voor, tijdens en na een wedstrijd kan je ruzie maken, maar ik denk dat we zeer veel respect voor elkaar hebben. Ik heb woorden gezegd die ik terug kan nemen.’’

United heeft, dankzij de overwinning op Spurs, de tweede plek in de Engelse Premier League stevig in handen. De ploeg heeft zeven punten voorsprong op nummer drie Leicester City. Tottenham staat er minder goed voor. De Londenaren staan zevende en lijken Champions League voetbal voor volgend jaar te kunnen vergeten.