QN Sport+ Television N.V.

Mourinho wijst op ‘groot voordeel’ voor Feyenoord richting ‘belangrijkste finale’

José Mourinho hecht heel veel waarde aan het veroveren van de eerste Conference League-titel in de geschiedenis. De trainer van AS Roma blikt in aanloop naar de laatste Serie A-wedstrijd tegen Torino (vrijdag) ook vast vooruit op de ontmoeting met Feyenoord in Tirana.

Mourinho schreef in het verleden met FC Porto en Internazionale al twee keer een Champions League op zijn naam en zegevierde met Manchester United in een Europa League-finale tegen Ajax. Het winnen van de Conference League-finale tegen Feyenoord zou Mourinho ook heel veel doen.

‘Deze finale is voor mij de belangrijkste in mijn carrière. Met name omdat we deze nog moeten spelen. En een finale is voor mij altijd speciaal’, aldus Mourinho op een persconferentie. ‘We hebben vijftien duels in dit toernooi gespeeld en zijn een commitment aangegaan. Daarvoor hebben we uiteindelijk ook de prijs betaald in de Serie A.’

 

‘Sinds augustus hebben we veel gereisd, veel wedstrijden gespeeld, ook tegen teams die veel meer rust hadden voorafgaande aan hun wedstrijd tegen ons. Als ik naar de stand in de competitie kijk, dan denk ik ook terug aan de invloed van de donderdagavondwedstrijden én de scheidsrechterlijke dwalingen’, aldus Mourinho, die met Roma met één duel te gaan de zesde plaats bezet in de Serie A.

 

DTSNV

Groot voordeel Feyenoord
Mourinho stelt ook vast dat Feyenoord uitgeruster richting de finale gaat, doordat de Eredivisie al voorbij is. ‘Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel. Wij hebben nog een belangrijke wedstrijd te gaan en het wordt moeilijk om veel jongens rust te gunnen, terwijl Feyenoord nog op trainingskamp kan gaan naar Portugal’, besluit de Portugees.

vi.nl