QN Sport+ Television N.V.

Murray wist niet wat hij zag

Andy Murray kon zijn ogen niet geloven in zijn partij met Novak Djokovic in de kwartfinale van het Masterstoernooi van Miami.

Bij een stand van 5-6 in de eerste set serveerde Murray om een tiebreak te forceren. Het ging meteen mis. Djokovic maakt het eerste punt, maar was overduidelijk met zijn racket over het net toen hij de bal raakte. En dat mag niet.

Murray gaf het direct aan bij umpire Damien Steiner en Djokovic gaf het toe. De twee vonden echter geen gehoor en de Serviër kreeg het punt. Steiner stelde ten onrechte dat Djokovic de bal aan zijn kant van het net raakte en pas daarna doorzwaaide.

Murray was na de discussie even de weg kwijt en verloor de game op love: 7-5. Ook de tweede set ging naar zijn opponent (6-3), die zich zo plaatste voor de halve finale.

De Britse olympische kampioen ging tijdens een pauze nogmaals een discussie aan met de umpire, maar die bleef bij zijn eigen mening: “Ik mag geen beelden gebruiken en moet op het moment zelf beslissen.”

Murray liet na afloop weten niet kwaad te zijn, maar de schuld bij zichzelf te zoeken. Djokovic stelde niet eens te weten of hij met zijn racket over het net mag als hij het net niet aanraakt. “Ik weet het niet, vertel het me maar. Ik zei dat ik dacht dat wat ik deed mocht, omdat ik het net niet aanraakte.”