QN Sport+ Television N.V.

Na maand vol ophef wint River Plate de Copa Libertadores

River Plate is winnaar geworden van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores en mag daardoor later deze maand meedoen aan het WK voor clubteams in de Verenigde Arabische Emiraten. In Madrid werd aarstrivaal Boca Juniors in de verlenging met 3-1 geklopt.

Het tweede duel tussen de twee Argentijnse ploegen had bij River in Buenos Aires gespeeld moeten worden, maar werd meermaals uitgesteld vanwege rellen, arrestaties en protesten en daarom naar neutraal terrein verplaatst. Het eerste duel was 28 dagen geleden in 2-2 geëindigd.

Na 1986, 1996 en 2015 heeft River de Copa Libertadores (de Champions League van Zuid-Amerika) nu voor de vierde keer gewonnen. Boca blijf op zes Copa’s steken.

In Bernabeu moedigden 80.000 uitzinnige, veelal Europese Argentijnen, hun team hartstochtelijk aan. River Plate had voor rust het meeste balbezit, maar Boca was gevaarlijker. Zo was Pablo Perez tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer.

Mooie doelpunten

De 1-0 voor Boca viel uiteindelijk nog net voor de rust en was een finale waardige: Dario Benedetto nam, na een magistrale pass van Nahitan Nandez, de bal geweldig aan en rondde keurig af.

River Plate drong na rust meer aan en kwam op gelijke hoogte. En ook de goal van Lucas Pratto, na een razendsnelle aanval over vier schijven, was een pareltje.

Een verlenging volgde, waarin Boca snel met tien man kwam te staan door een rode kaart van Wilmar Barrios. De elf van River Plate sloegen vervolgens toe via Juan Fernando Quintero, die snoeihard raak schoot.

De keeper van Boca ging nog mee naar voren, maar daardoor kon Gonzalo Martínez in de extra tijd de bal aan de andere kant simpel binnen tikken.

Ignacio Fernandez viert feest met de River Plate-fans.
River Plate-fans vieren de overwinning.
Gonzalo Martinez kust de beker van de Copa Libertadores.

WK voor clubteams

Aanstaande woensdag al begint het WK voor clubteams met de wedstrijd tussen Al Ain (VAE) en Wellington FC (Nieuw-Zeeland).

River Plate en Real Madrid stromen pas in de halve finales in (18 en 19 december). De andere deelnemende clubs zijn: Kashima Antlers (Japan), Guadalajara (Mexico) en Espérance Tunis (Tunesië).

 

 

Bron: NOS.nl