QN Sport+ Television N.V.

Na twee speelronden: PVV schittert, Robinhood sukkelt

PARAMARIBO — Politie Voetbalvrienden (PVV) staat na twee speelronden in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) fier aan kop met zes punten. Het team blonk daarbij zowel in de aanval als verdediging uit: tien doelpunten voor en één tegen.

Het vroege succes van PVV is volgens coach Ricardo Oehlers te danken aan de versterkingen die zijn binnengehaald tijdens de transferperiode en hard werken. “We hebben geleerd uit fouten in de vorige competitie en hebben afgesproken dit seizoen elke wedstrijd serieuzer aan te pakken.”

‘”k wil wel weer topscorer worden en ook landskampioen”

PVV-aanvoerder Garvey Kwelling

Aanvoerder en aanvaller Garvey Kwelling, die vorig seizoen topscorer van de competitie werd met vijftien doelpunten, heeft er intussen al vijf op zijn naam staan. “Ik ben altijd zelfverzekerd van mijn zaak op het veld. Ik weet nu niet hoeveel doelpunten ik zal maken dit seizoen, maar ik wil wel weer topscorer worden en ook landskampioen”, vertelt hij over zijn doelen. “We werken heel hard tijdens de training. Onze trainer heeft een visie en we werken eraan.”

Geen paniek

Waar het PVV voor de wind gaat, komt Robinhood sputterend op gang. De landkampioen speelde 0-0 in de openingswedstrijd tegen Voorwaarts en kreeg daarna met 1-3 op zijn broek van PVV. Hoewel teleurgesteld met de prestaties in de eerste twee duels, is er voor trainer Roberto Gödeken nog geen reden tot paniek.

Hij heeft er alle geloof in dat het team de komende wedstrijden een ommekeer maakt en zich stapvoets van de negende plek naar de top zal opwerken. “Het is een proces en ook een fase waarin wij nu zitten. Er is lang niet gevoetbald en er is veel werk te doen. We hadden graag een sterke start in de competitie, maar de overige teams zijn sterker geworden en willen altijd van ons winnen.”

Smaakmaker Jamilhio Rigters heeft zijn sterrenstatus tot nu toe niet kunnen waarmaken. Hij is niet echt een dreiging geweest voor de tegenstanders. In de ontmoeting tegen PVV miste hij zelfs een strafschop. Hij zegt zijn mindere vorm weg te willen poetsen door een sterk optreden zaterdag tegen Notch.

Over het verlies tegen PVV is hij duidelijk: “It’s all in the game. Je wint en verliest wel eens. Het is zeker niet prettig om zwak te starten, maar we komen sterk terug in onze derde wedstrijd.” Het is wel oppassen geblazen, want ook Notch, dat voorlopig geen trainer heeft, kent een sterke seizoenstart. Het heeft zowel van Broki als Santos gewonnen en wil ook tegen de roodgroene formatie een goede beurt maken.

Inter Moengotapoe

Ook meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe onder leiding van Eugène Verwey heeft de volle winst. Van Slee Junior werd nipt met 3-2 gewonnen, terwijl Leo Victor vrij makkelijk werd verslagen: 3-1.

Verwey, die samen met Hesron Jeroe de Moengonese club weer tot landskampioen moet maken, is nog niet tevreden met het spel. Er zit volgens hem meer rek in het team. “Onze jongens spelen nog niet hun beste wedstrijden. Ik ben wel blij met de winst, maar Inter wil weer zijn stempel drukken in voetballand”, stelt de coach.

Voor de club is het nu een transitiefase nadat coach Jozef Joekoe bedankte na afloop van de vorige competitie. De ideologie van Verwey moet nog worden verwerkt binnen het systeem. “Ik geloof dat de jongens hun uiterste kunnen geven op het veld. Tegen SNL moeten ze zondag laten zien wat ze op de training goed hebben gedaan”, aldus Verwey.

 

 

 

Bron:Dwtonline