QN Sport+ Television N.V.

Nascar-coureur Kyle Larson geschorst wegens racistische uitlating tijdens simrace

De Amerikaanse Nascar-coureur Kyle Larson is voor onbepaalde tijd geschorst. De 27-jarige Larson gebruikte het n-woord tijdens de Sunday’s Monza Madness-simrace, die live werd uitgezonden op het Twitch-kanaal van eNascar.

Nascar-coureur Kyle Larson deed zondag mee aan de Sunday’s Monza Madness-race. De Amerikaan streed op de virtuele racebaan tegen 62 andere coureurs. Tijdens de live uitzending op het eNascar Twitch-kanaal leek er iets mis met de verbinding van Larson zijn microfoon. Tijdens de microfoontest liet de Amerikaan het n-woord vallen, gevolgd door ,,Kun je mij niet horen?” Al snel werd er door andere coureurs gereageerd: ‘Iedereen kan je horen, vriend’ ‘en ‘Zei hij dat nou echt?’

De racistische uitlating van de Amerikaan ging als een lopend vuurtje over het internet. Zijn Nascar-raceteam, Chip Ganassi Racing, liet na het incident weten de coureur voor onbepaalde tijd te schorsen en ook zijn salaris in te houden. Raceorganisatie Nascar deed daar vervolgens nog een schepje bovenop: de Amerikaan moet ook een training volgen om zulke situaties in de toekomst te vo0rkomen.

Bron: Ad:nl