QN Sport+ Television N.V.

Natio blijft ondanks verlies gemotiveerd

De nationale selectie van Suriname heeft gisteren een bittere pil moeten slikken door met 0-1 te verliezen van St.Vincent. Volgens de aanvoerder Claidel Cohinor blijft de selectie zich rustig houden en zal er alles aan doen om sterk terug te komen. Cohinor gaf verder aan dat het wel ablen is om op zo een manier een duel te verliezen maar dat de strijd nog nite gestreden is.

Gelet op het duel waren de gasten van St.Vincent in eerste fase van de ontmoeting dominerend. De gasten bleken vaak genoeg voor de doelmond te komen wat ook lukte. Heel opvallend was dat de meeste aanvallen van Suiname niet veel met zich mee brachten. Gelet op de lange aanvallen werden die in de meeste gevallen onderschept terwijl de korte combinatiespellen een gevaar vormden voor St.Vincent. In de beginfase waren het Ivenzo Comvalius,Dimitri Apai en Gleofillio Vlijter die goed kwamen opzetten voor Suriname. Dit wierp geen zoete vruchten af en de jongens van St. Vincent kwamen vaak genoeg op het speelhelft van Suriname. In de slotfase leek Suriname zaken helemaal overgenomen te hebben door goede acties van Apai die 2 goede scoringskansen kreeg. Na ruim 40 minuut spelen lukte het aan Ivenzo Comvalius om een doelpunt voor zijn rekening te nemen maar die werd afgekeurd nadat de linesman voor buitenspel vlagde. Dat zorgde voor veel vragen bij de spelers en het goed opgekomen publiek in het Andre Kamperveenstadion. Uiteindelijk gaf de arbiter uit Panama,Oliver Vergara het laatste fluitsignaal. Terwijl de arbiter en co van het veld richting de kleedkamer liepen werden die door de toeschouwers uitgejouwd.

In de tweede helft trokken de gasten het duel naar zich en was het de aanvoerder van St.Vincent ,Cornelius Steward die middels de stand uit evenwicht haalde(1-0).
In de overige minuten van de ontmoeting leek het gelijk opgaand maar de gasten maakten geen fout. Kort voor het laatste fluitsignaal kreeg Gleofillio Vlijter weer een kans waarbij de doelman Dwayne Sandy reeds verslagen was maar zijn poging tot scoren ging via de benen van een verdediger voor langs het doel. Uiteindelijk werd het een 0-1 verlies voor Suriname. Natio heeft in de poule fase van dit toernooi nog twee wedstrijden te weten uit tegen Nicaragua en thuis tegen Dominica. gelet op de twee partijen is de aanvoerder positief gestemd om beide partijen in een overwinning om te zetten.