QN Sport+ Television N.V.

Nederlanders onderscheiden zich niet in natte vrije training voor TT van Assen

Motorcoureurs Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh hebben zich tijdens de eerste vrije training voor de TT van Assen in de Moto2 niet kunnen onderscheiden.

Op het thuiscircuit was de 16-jarige Van den Goorbergh van beide Nederlanders de snelste met de vijftiende tijd. De coureur van RW Racing GP gaf iets meer dan 1,2 seconde toe op Aron Canet. Op het door de regen natte circuit kwam de Spanjaard uit op een snelste ronde van 1.46,877.

 

Bendsneyder gaf iets meer dan 2 seconden toe op Canet, die een kleine drie weken geleden net naast de winst in de GP van Catalonië greep. De 23-jarige Rotterdammer reed de twintigste tijd.

 

DTSNV

In de MotoGP was de Australiër Jack Miller de snelste: 1.42,589. Op zijn Ducati hield hij de Spanjaarden Joan Mir (Suzuki) en Pol Espargaro (Honda) achter zich. Veel rijders namen in de stromende regen geen risico’s. Zo kwam wereldkampioen Fabio Quartararo slechts tot de zeventiende tijd in de dertien rondjes die hij reed. De Fransman is ook de leider in de huidige WK-stand.

Telesport