QN Sport+ Television N.V.

Nederlands elftal oefent nu 11 november tegen Spanje

Het Nederlands elftal speelt woensdag 11 november een oefenwedstrijd tegen Spanje. Oranje ontvangt de ploeg van bondscoach Luis Enrique in de Johan Cruijff Arena.

Het Nederlands elftal zou eigenlijk op 29 maart al tegen Spanje oefenen. Dat was niet mogelijk vanwege de uitbraak van het coronavirus. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers komen begin september weer bij elkaar voor de thuisduels met Polen (4 september) en Italië (7 september) in de Nations League. Ook die worden in de Johan Cruijff ArenA afgewerkt.

Vier dagen na het oefenduel met Spanje komt Bosnië en Herzegovina naar Amsterdam voor een groepsduel in de Nations League. De KNVB is nog op zoek naar een sparringspartner voor een duel op 7 of 8 oktober. In dat duel wil Oranje zich voorbereiden op de uitduels met Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober).

Oranje sluit de groepsfase van de Nations League op 18 november af met een uitwedstrijd tegen Polen. De KNVB hoopt dat er veel supporters aanwezig kunnen zijn bij de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de huidige richtlijnen zijn er fans welkom, zolang ze anderhalve meter afstand van elkaar nemen. Die regels worden mogelijk nog versoepeld.

Telesport