QN Sport+ Television N.V.

Nederlands toptalent Xavi Simons (16) zegt Barcelona vaarwel

NU PSG? Xavi Simons heeft zijn vertrek bij Barcelona aangekondigd. Het pas zestienjarige toptalent, zoon van ex-prof Regillio, trekt de deur in Catalonië achter zich dicht en is volgens Spaanse media op weg naar Paris Saint-Germain.

Simons belandde als piepjong ventje in de jeugdopleiding van Barcelona, waar hij uitgroeide tot een sensatie. Hij is viervoudig winnaar van de Ballon d’Or voor de beste jeugdspeler, Nike heeft hem al vastgelegd als eventueel boegbeeld voor de toekomst en meer dan een miljoen mensen volgen hem op Instagram.

Nu zit zijn tijd bij Barcelona er echter op, zo heeft de spelmaker aangegeven. In een uitgebreid statement op social media heeft hij laten weten dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. ,,Het was een droom om het shirt van Barcelona aan te mogen trekken”, zo schrijft de cliënt van zaakwaarnemer Mino Raiola. ,,Nu ga ik buiten Barcelona verder, maar deze club zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Het vertrekt kondigde zich al even aan. Raiola zou speciale eisen hebben gesteld aan een nieuw contract, maar Barcelona zat daar niet op te wachten, zo dook vorige week op. Om de lastige gesprekken met Raiola te ontwijken, zou de club niet meer met de zaakwaarnemer, maar alleen met vader Regillio willen praten.

Volgens Spaanse media zegt Barcelona alle jeugdspelers hetzelfde te willen behandelen en een uitzonderingspositie voor Simons hoort daar dus niet bij. Raiola zou de club daarop hebben verteld dat Simons al veel aanbiedingen op zak heeft en de Catalanen daarom net zo makkelijk zou kunnen verlaten. Dat laatste is nu dus gebeurd.

Bron: ad.nl