QN Sport+ Television N.V.

Nederlandse topatlete in Duitse cel

De Nederlandse atlete Madiea G. zit in een Duitse cel, nadat ze een tijd terug bij de Duits-Nederlandse grens is aangehouden. Dat bevestigen bronnen uit de atletiekwereld. Een duidelijke reden voor haar hechtenis is niet bekend.

G. ontbrak onverwacht op de persdag op Papendal van de 4×100 meter op 27 juni. Op 15 juni startte ze bij een wedstrijd in Genève op de 4×100 meter en zondag 16 juni startte ze nog in Marokko op de 400 meter. Sindsdien lijkt ze van de aardbodem verdwenen.

Technisch directeur Ad Roskam bevestigt dat de familie van de atlete de Atletiekunie geïnformeerd heeft over haar absentie: ,,Enige tijd geleden meldden zij dat Madiea vanwege persoonlijke redenen niet aanwezig kon zijn op de trainingen van het de estafetteteams en dat zij ook geen wedstrijden zou lopen. Bovendien vertelden zij dat dit een tijd zou gaan duren. Wij zijn toen vanwege privacy-redenen niet verder gaan vragen en hebben het laten rusten.”

Op Papendal kwam vervolgens een geruchtenstroom op gang dat ze in een Duitse cel zat, bevestigt Roskam: ,,Wij zijn best wel ongerust, en het heeft ook consequenties voor het estafetteprogramma.” G. kwalificeerde zich met haar teamgenoten 4×400 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september starten in Doha. Madiea G. heeft A-status en werkt niet naast haar topsportbeoefening.

 

 

Bron: Telegraaf.nl