QN Sport+ Television N.V.

Negatief record dreigt voor Qatar, Oranje stoot door bij overwinning

Qatar staat op de rand van uitschakeling op het WK. Na de nederlaag tegen Ecuador (0-2) verloor het gastland vrijdagmiddag ook van Senegal: 1-3. Als Oranje later op de dag minstens een punt pakt tegen Ecuador, is Qatar het eerste WK-gastland ooit dat al na twee wedstrijden is geëlimineerd. Oranje is bij een zege op Ecuador zeker van de volgende ronde.

 

Qatar speelde met een andere doelman dan tegen Ecuador: Saad Al-Sheeb, die geen sterke indruk maakte, werd vervangen door Meshaal Barsham. Daarmee was het keepersprobleem niet opgelost, want ook Barsham oogde onzeker bij het uitkomen en in zijn balbehandeling. Het was echter een fout van een veldspeler die de 0-1 inleidde. Verdediger Boualem Khoukhi gleed weg en liet na om een bal weg te trappen uit het strafschopgebied, waardoor een niet te missen kans ontstond voor Boulaye Dia.

Het doelpunt was voldoende voor een voorsprong bij de rust, maar overtuigend speelde Senegal niet. De kampioen van Afrika was wel het meest dreigend op het gebied van doelpogingen. Zo werd een schot van Krépin Diatta in de korte hoek verwerkt door Barsham en schoot Idrissa Gueye van afstand naast. Qatar, dat wat minder kansloos oogde dan in de openingswedstrijd tegen Ecuador, hoopte op een penalty na een vermeende overtreding op Akram Afif, maar die kwam er niet.

DTSNV

Kort na de pauze leek Senegal de wedstrijd te beslissen. Famara Diedhiou verdubbelt de voorsprong van Senegal: de aanvaller kwam goed voor zijn man na een corner van Ismail Jakobs en kopte achterwaarts raak. Toch gaf Qatar zich niet gewonnen. Édouard Mendy reageerde adequaat op pogingen van Ali Almoez en Ismaeel Mohammad, maar kon niet voorkomen dat Mohammed Muntari de spanning terugbracht met een krachtige kopbal. De Qatarese hoop op een comeback werd snel de grond ingeboord door Bamba Dieng, die vrij stond in het strafschopgebied na een pass van Iliman Ndiaye en voor de beslissing zorgde.

vi.nl