QN Sport+ Television N.V.

Nesty Coach van het Jaar: ‘Het is ongetwijfeld speciaal!’

PARAMARIBO – Anthony Nesty, Surinames Golden Boy, is dinsdag uitgeroepen tot Coach van het Jaar in de Southeastern Conference (SEC). “Om voor het tweede jaar op rij gekozen te worden als ‘Coach of the Year’ is ongetwijfeld speciaal”, zegt Nesty tegen de Ware Tijd.

In februari leidde hij de University of Florida (UF) in zijn tweede seizoen als hoofdcoach van het mannenteam naar het SEC-kampioenschap. Het was de 41ste titel overall en achtste op rij. “Om gekozen te worden tot ‘SEC Coach of the Year’ is een ware eer. Ik ben vereerd met deze prestigieuze onderscheiding”, aldus de bescheiden Olympisch kampioen van Suriname.

Nesty zwaait lof toe aan zijn “geweldige” Associate Head Coach, Steve Jungbluth, die aan zijn zij stond bij deze “gezamenlijke inspanning”. Hij is ook de “gepassioneerde en toegewijde” ondersteuners erkentelijk. “Zonder hun loyaliteit en inspanning zou de bergtop niet kunnen worden bereikt.”

The Golden Boy zegt ook oprecht respect te hebben voor al zijn collega’s. “Ik weet uit ervaring dat alle SEC-coaches enorm hard werken om de top van de sport te bereiken. We hebben allen hetzelfde doel voor ogen en onderling is er wederzijds respect voor elkaar”, aldus Nesty, die vorig jaar pas de tweede Gator ooit werd die de SEC-titel zowel als coach en als zwemmer won.

Vorige week werd bekend dat veertien Gators van Nesty door de College Swimming & Diving Coaches Association of America uitgeroepen waren tot All-Americans. Dat aantal was goed voor een gedeelde vijfde plaats in geheel Verenigde Staten en het meeste dit jaar in de SEC. “Wat zo speciaal is aan deze jongens? Ze werden een team dit jaar”, complimenteerde Nesty zijn pupillen eerder dit jaar na het behalen van de SEC-titel.

Dat succes legde het zwemteam van UF geen windeieren, want Nesty was dinsdag niet de enige Gator die werd onderscheiden. Kieran Smith werd uitgeroepen tot ‘Zwemmer van het Jaar’ en werd samen met Khader Baqlah, Clark Beach, Robert Finke en Gerry Quinn gekozen in het All-SEC First Team van dit jaar. In het All-Freshman Team 2020 zitten Eric Friese, Brennan Gravley en Kevin Vargas. Friese en Gravley werden samen met Isaac Davis, Will Davis, Marco Guarente, Dillon Hillis, Dakota Mahaffey en Grant Sanders verkozen in het All-SEC Second Team 2020.

Dwtonline.com