QN Sport+ Television N.V.

Nesty’s Gators pakken twee goud op dag 1 SEC-strijd

PARAMARIBO – De mannen estafetteams van de University of Florida (UF) hebben op dag 1 van de Southeastern Conference-zwemkampioenschappen twee gouden medailles behaald. Hoofdcoach Anthony Nesty zag de kwartetten dat in stijl doen: op zowel de 4×50 wisselslag als 4×200 vrije slag werd de snelste tijd dit seizoen gezwommen en werd het SEC-record gebroken.

Gators, vijfde gerangschikt in de NCAA, kreeg aan de vooravond nog een domper te verwerken. In Knoxville, Tennessee kan geen beroep worden gedaan op Bobby Finke, die tijdens de Olympische Spelen vorig jaar goud won op de 800 en 1.500 vrij. “Ik leef de gezondheids- en veiligheidsprotocollen na, maar verheug me erop om Gators aan te vuren en me weer bij het team te voegen om te trainen voor NCAA’s”, tweette hij maandag.

 

In de Allan Jones Intercollegiate Aquatic Center kwamen Adam Chaney, Dillon Hillis, Eric Friese en Alberto Mestre dinsdagavond op de 4×50 meter wisselslagestafette tot een winnende tijd van 1:22,06, een nieuw SEC Meet Record en de snelste tijd in de Verenigde Staten dit seizoen. Het oude record (1:22,19) werd in 2019 gezwommen door Alabama University.

Op de 4×200 meter vrijeslagestafette een haast identieke prestatie voor Kieran Smith, Trey Freeman, Oskar Lindholm en Alfonso Mestre. Onder aanvoering van Smith, die vorig jaar tijdens de Tokio Spelen Olympisch brons pakte op de 400 meter vrije slag, zwom het kwartet de snelste tijd in het land en een nieuw SEC Record: 6:08,00. Het oude record (6:09,14) stond sinds 2019 op naam van Florida. Smith en Freeman zaten ook in dat team.

 

De mannen staan na de eerste dag op de zesde plaats met 133 punten. De Gators-vrouwen zitten op plek zeven met 130 punten. Op de 4×200 vrijeslagestafette miste het UF-kwartet (Talia Bates, Ekaterina Nikonova, Micayla Cronk en Nikki Miller) nog net het brons met de vierde plek in 7:01,77. Katelyn Mack, Tylor Mathieu, Olivia Peoples en Cronk werden tiende op de 4×50 wisselslagestafette in 1:37,78.

De mannen azen op hun tiende opeenvolgende SEC-kampioenschap en 43ste titel in UF-historie. De vrouwen proberen hun achttiende kampioenschap in de wacht te slepen. In de laatste drie seizoen eindigden de Gators-vrouwen steeds als runner-up in de SEC-strijd.

Dwtonline.com