QN Sport+ Television N.V.

Newcastle gaat serieus voor Wijnaldum

wijnaldum

Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren heeft zijn zinnen gezet op PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum. Newcastle United is bereid ver te gaan voor de aanvallende middenvelder. Engelse bronnen melden dat de Magpies aan het begin van de week een zeer serieus bod doen op de PSV’er.

McClaren is al langer gecharmeerd van ’Gini’ Wijnaldum. Al in zijn tijd als trainer van FC Twente liet hij zijn oog vallen op de veel scorende middenvelder. McClaren zou de PSV’er nu dolgraag als topaankoop naar zijn nieuwe club Newcastle United halen.

PSV hanteert een vraagprijs van 20 miljoen euro. Waar Zenit Sint-Petersburg eerder telefonisch een openingsbod van circa 10 miljoen euro deed, is Newcastle bereid om een stuk verder te gaan voor de Gouden Schoen-winnaar.

De clubleiding van Newcastle United staat onder druk van de omvangrijke en hondstrouwe achterban, die ongeduldig uitkijkt naar een topaankoop. Clubeigenaar Mike Ashley weigert al enkele seizoenen om fors te investeren. Dat is volgens de fans juist nodig om de club terug in subtop te brengen. De volksclub eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende vijftiende plaats.

Ashley is er nu van overtuigd dat hij een grote aankoop moet doen om de mokkende aanhang, die steeds luider tegen hem protesteert, stil te krijgen. Ashley kan zelf nauwelijks goed meer doen bij de supporters. De nieuwe coach McClaren heeft nog wel enig krediet.

Telesport