QN Sport+ Television N.V.

Neymar aan schandpaal genageld: ’Te dik!’

Superster Neymar blijft voorlopig het (voetbal)nieuws domineren. Op sociale media is een opvallende foto opgedoken, waarbij de Braziliaan toch niet helemaal topfit lijkt. Te dik zelfs, volgens enkelen.

De voorbije week kwam Neymar nog in het nieuws toen de Daily Mail beweerde dat de flamboyante flankspeler deze zomer dicht bij een transfer naar Manchester United was. Toch viel de deal uiteindelijk nog in het water, volgens bronnen omdat de PSG-speler té vaak de bloemetjes buiten zette en dus te weinig discipline vertoonde.

Begin dit seizoen was er de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid. De Belgische international kreeg toen felle kritiek omdat hij volgens enkele trainingfoto’s ’te dik’ zou staan. Bondscoach Robert Martinez verdedigde toen nog de scherpe commentaren. „Met of zonder overgewicht, Hazard kan ons met zijn talent op elk moment overweldigen, verrassen en het verschil maken”, liet de Spanjaard opmerken.

Nu lijkt ook Neymar hetzelfde lot beschoren. Op social media doet een foto de ronde waarop de Braziliaanse international gespot wordt met „een buikje” tijdens de interland tegen Senegal (1-1). De (sarcastische) commentaren op twitter lieten niet lang op zich wachten. ’Neymar heeft nog meer overgewicht dan Hazard’, of ’Wat een beest!’ zijn maar enkele spottende voorbeelden.

Telesport