QN Sport+ Television N.V.

Neymar zoekt schuld bij zichzelf na rode kaart in Franse topper

Neymar heeft het boetekleed aangetrokken na zijn rode kaart zondag in de topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain (2-2). De Braziliaanse aanvaller van de Parijzenaars erkende dat hij in de fout was gegaan.

“De rode kaart heeft mijn humeur niet verpest”, begon Neymar zijn verhaal tegenover l’Équipe. “Maar ik moet mijn fout toegeven.”

Vijf minuten voor tijd werd Neymar gevloerd door Lucas Ocampos, waarna de sterspeler verhaal haalde bij zijn tegenstander en hem een bodycheck gaf.

Beide spelers kregen geel na het incident. Voor Neymar was het zijn tweede, omdat hij enkele minuten eerder al geel kreeg wegens protesteren.

Neymar nam de scheidsrechter of Ocampos niet eens zoveel kwalijk, maar was een stuk minder te spreken over de supporters van Marseille.

“Zij hebben allerlei projectielen naar me gegooid, zelfs eetstokjes”, beweerde de afgelopen zomer voor het recordbedrag van 222 miljoen euro van FC Barcelona overgekomen buitenspeler. “Dat was niet normaal, het heeft niets meer met voetbal te maken.”

Koploper

Zonder Neymar wist PSG in de blessuretijd nog wel gelijk te maken. Edinson Cavani redde een punt voor de koploper.

Ondanks het puntenverlies blijft de formatie van trainer Unai Emery met vier punten voorsprong op titelverdediger AS Monaco de ranglijst aanvoeren in de Ligue 1.

“Marseille heeft goed gespeeld vandaag, maar wij hebben ons niveau niet gehaald”, oordeelde Neymar. “Het gras was droog en lang. Maar daar zullen we aan moeten wennen: tegenstanders doen alles om het ons moeilijk te maken.”

Door zijn rode kaart is Neymar vrijdag geschorst als PSG het thuis opneemt tegen OGC Nice, de club van Wesley Sneijder.