QN Sport+ Television N.V.

Nieuwe trainer Setién van FC Barcelona wil ’alles winnen’

Quique Setién heeft tijdens zijn presentatie als nieuwe hoofdcoach van FC Barcelona torenhoge ambities uitgesproken. „Ik wil met deze ploeg alles winnen wat er te winnen valt”, betoogde de 61-jarige Spanjaard, die dinsdagochtend zijn eerste training leidde.

„De beste manier om te winnen, is goed te spelen. Dat vormt met deze spelersgroep absoluut geen probleem.”

Setién ondertekende in Camp Nou een contract tot medio 2022. Barcelona maakte maandagavond het ontslag van Ernesto Valverde bekend waarna de Spaanse kampioen kort daarna ook de naam van de nieuwe trainer onthulde. De clubleiding was ook in gesprek met de oud-spelers Xavi en Ronald Koeman, maar voor beide trainers kwam een overstap naar Barcelona nu niet op een goed moment.

Setién was de afgelopen twee seizoenen redelijk succesvol met Real Betis. Hij heeft echter in de absolute top nog weinig ervaring. „In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen bedenken dat ik ooit trainer van Barcelona zou zijn”, sprak hij veelbetekenend.

Volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona heeft het bestuur op het juiste moment ingegrepen. „De resultaten waren best nog wel goed, maar we vonden dat er ruimte was voor verbetering in de manier van spelen. Daar hebben we ook met Valverde over gesproken. We hebben nu voor een andere trainer gekozen, omdat we nieuwe impulsen nodig hebben. We zitten halverwege het seizoen en hebben tot de zomer grote doelstellingen, zoals altijd.”

Bartomeu gaf toe dat in de afgelopen periode ook andere kandidaten zijn benaderd. „We hebben gesproken over de toekomst van de club, dat zijn wij als bestuur verplicht. Dat werk is nu gedaan.”

Technisch directeur Eric Abidal gelooft heilig in de kwaliteiten van Setién. „Met hem hebben we een trainer aangesteld, die past bij onze offensieve speelwijze. Hij heeft een heel heldere voetbalvisie en een scherp oog voor details. Hij kan hier voor heel mooie dingen gaan zorgen.”

Telesport