QN Sport+ Television N.V.

Nkunku troeft Lewandowski af en krijgt beloning voor topseizoen

Christopher Nkunku is maandag benoemd tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. De 24-jarige spelmaker van RB Leipzig wordt zo beloond voor het geweldige seizoen dat hij achter de rug heeft. Vorig jaar ging de prijs nog naar Erling Haaland van Borussia Dortmund.

 

In zijn derde seizoen in dienst van Leipzig kwam Nkunku helemaal los. De Oost-Duitse club had al snel door dat het goud in handen had met de aanvallende middenvelder, die in de zomer van 2019 nog voor dertien miljoen euro overkwam van Paris Saint-Germain. Nu is de Fransman een veelvoud waard.

 

Nkunku werd dit seizoen liefst vier keer verkozen tot Speler van de Maand en krijgt nu ook de award voor de beste speler van het seizoen. De prijs werd in het seizoen 2018/19 in het leven geroepen door de Deutsche Fußball Liga (DFL). De winnaars worden bepaald door een combinatie van stemmen van fans, clubs en experts.

 

DTSNV

In 34 Bundesliga-wedstrijden was Nkunku dit seizoen betrokken bij liefst 35 goals. Hij scoorde twintig keer en leverde vijftien assists. Alleen Robert Lewandowski van Bayern München was bij meer goals betrokken (35 treffers en vier assists). Nkunku scoorde daarnaast elf keer in de twaalf Europese wedstrijden die Leipzig dit seizoen speelde.

vi.nl