QN Sport+ Television N.V.

Nog geen spoor van vermiste Christiaan in Himalaya

De eerste zoekactie in Nepal naar de Nederlandse bergbeklimmer Christiaan Wilson is op niets uitgelopen. De 35-jarige wordt sinds half mei vermist in de Himalaya. Zowel de helikopter als een reddingsteam op de grond zijn zonder resultaat teruggekeerd. Vandaag startte de tweede zoektocht.

,,Drie mensen uit het reddingsteam zijn vandaag weer op pad gegaan om Wilson te zoeken. Met een foto en wat gegevens spreken ze onderweg andere klimmers en lokale bevolking aan om te vragen of ze hem hebben gezien”, zegt Naomi Persoon, woordvoerder van de klim- en bergsportvereniging NKBV. Ze gaan zoeken bij het basiskamp en lopen via een andere route dan gisteren naar de hut waar Wilson aan had moeten komen. ,,Dit doen ze om een groter gebied te coveren. Via een andere route lopen ze vervolgens weer terug naar het basiskamp.”

Volgens Persoon duurt dit tweede deel van de zoektocht ongeveer twee dagen. ,,Maar dat is erg ambitieus en voor deze zoektocht zou zeker meer tijd uitgetrokken kunnen worden.” Indien er dan nog geen spoor is van Wilson, is het nog niet helemaal duidelijk welke acties hierna worden ondernomen.

Verdwijning

Wilson maakte een expeditie naar de Dhaulagiri in het westen van Nepal, maar dat mislukte. Hij keerde op 9 mei terug naar het basiskamp, waarna hij op 15 mei nog contact heeft gehad met zijn familie. Sindsdien is het echter stil. Op de terugweg van zijn klim had Wilson bij een berghut aan moeten komen, maar daar is hij niet gezien.

Tussen het basiskamp en die berghut ligt een gletsjer van ongeveer 3 kilometer lang. Deze is echter niet besneeuwd en zou voor een ervaren klimmer als Wilson geen probleem moeten vormen. Het reddingsteam probeerde hem in de eerste zoekactie van gisteren in dit gebied te vinden.

Ondertussen heeft de familie een website opgericht om vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de bergbeklimmer.

Door : ad.nl