QN Sport+ Television N.V.

Nog nooit verloren als Rode Duivel

courtois

De interlandloopbaan van Thibaut Courtois behelst inmiddels al 21 wedstrijden. Opvallend is dat de boomlange doelman nog niet één keer als verliezer van het veld stapte namens De Rode Duivels.

Courtois is al ruim tweeënhalf jaar ongeslagen als doelman van de Belgische nationale ploeg. De 22-jarige sluitpost maakte op 15 november 2011 zijn debuut voor De Rode Duivels in en tegen Frankrijk (0-0) en staat nu op vijftien overwinningen en zes gelijke spelen.

In zijn 21 interlands hield Courtois bovendien twaalf keer zijn doel schoon en stond hij in totaal slechts elf tegentreffers toe. In slechts twee van zijn 21 duels voor België kreeg Courtois meer dan één doelpunt om zijn oren: in het oefenduel met Nederland van 14 augustus 2013 (4-2 zege) en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust op 5 maart van dit jaar (2-2).

Mede door de reeks van Courtois is België uiterst moeilijk te kloppen. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots bleef in haar laatste veertien competitieve interlands ongeslagen (twaalf zeges en twee remises) en behaalde al zeven overwinningen op rij in alle competities. Die laatste reeks is een verbetering van het nationale record uit de periode 1979-1980 toen De Rode Duivels zes keer achtereen zegevierden.

vi.nl