QN Sport+ Television N.V.

Notch en Robinhood gooien het op akkoordje

De nummer 1 in de topsectie voetbalcompetitie van de SVB,Notch, kwam gisteren in eigen stadion te Marowijne niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de tweede plaats bezetter op de ranglijst,Robinhood. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Robinhood na een treffer van Ruben Garcia.

In de tweede helft kwam het team van Notch heel sterk in de aanval en wisten binnen tien minuten spelen de stand in evenwicht te brengen 1-1. Het thuisspelend team bleef zich inzetten en slaagde erin de stand verder te vergroten naar 2-1. De gasten uit Paramaribo lieten het niet daarbij en zorgden er toch voor om de eindstand op 2-2 te brengen. Dit neemt met zich mee dat het even spannend blijft tussen de nummer 1 en 2 van de SVB topsectie voetbal. Notch heeft thans 41 punten uit 18 partijen terwijl Robinhood nu 38 punten heeft na 17 gespeelde wedstrijden.

Roberto Godeken, coach van Robinhood gaf aan dat zijn jongens de wedstrijd reeds in de eerste helft hadden moeten beslissen. “ De mogelijkheden waren er om na de 1-0 voorsprong van ons de stand groter te tillen, maar het lukte niet. De tegenstander pakte zaken anders aan in de tweede helft en bracht ze op een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het toch 2-2 in deze topper. “

Gelet op het gelijkspel zegt de coach dat hij liever met een punt naar huis gaat in plaats van niets.    “ Je komt zover om een topper te spelen. Het was een moeilijk duel en nu moeten we ons richten op de volgende tegenstander namelijk Inter Moengo Tapoe die ook geen makkelijke is.”

Door: Ivan Summerville