QN Sport+ Television N.V.

Nu al een kampioen in Duitsland

Bayern München is zoals verwacht voor de 24ste keer kampioen van Duitsland geworden. De ploeg van trainer Josep Guardiola boekte op bezoek bij Hertha BSC het benodigde resultaat om definitief uit handen van de concurrentie te blijven. Met Arjen Robben in de basis zegevierde Bayern met 1-3.

De bezoekers uit Beieren leken na een klein kwartier voetbal al op rozen te zitten. Toni Kroos hielp Bayern in de zesde minuut aan de openingstreffer door een afvallende bal binnen te schieten. Mario Götze verdubbelde de marge al rap met een kopbal. Een benutte strafschop van Adrian Ramos bracht de spanning in de tweede helft toch weer terug. De bal was op elf meter gegaan nadat de Colombiaan door Rafinha ten val was gebracht. Een treffer van Franck Ribéry in de 79ste minuut loodste Bayern alsnog in veilige haven. De Fransman was na 54 minuten in het veld gekomen voor Robben.

De titel voor Bayern zat er geruime tijd aan te komen. Door de zege in Berlijn staat Der Rekordmeister inmiddels op negentien opeenvolgende zeges in de Bundesliga. Een nederlaag hoefde Bayern dit seizoen in de Bundesliga niet te slikken. Alleen tegen SC Freiburg en Bayer Leverkusen permitteerden de manschappen van Guardiola zich een gelijkspel. Niet eerder werd een Duitse club al in maart en op de 27ste speeldag kampioen. Bayern had het record sinds de vorige voetbaljaargang in handen, maar veroverde de titel toen op 6 april, op de 28ste speeldag.

Het kampioenschap is al de derde prijs van Bayern onder Guardiola. Eerder dit seizoen werden al de Europese Super Cup en het WK voor clubteams gewonnen. De komende weken kunnen nog twee prijzen worden gepakt. Bayern is nog actief in het Duitse bekertoernooi en de Champions League.

FCupdate.nl