QN Sport+ Television N.V.

Ødegaard brandt van ambitie: ‘Champions League winnen met Arsenal’

Martin Ødegaard maakte in augustus de definitieve overstap van Real Madrid naar Arsenal en hoopt de komende jaren prijzen te winnen in Engeland. De middenvelder mikt op het hoogst haalbare.

De 22-jarige Ødegaard brandt van ambitie, zo vertelt hij voor de camera van Sky Sports: ‘Ik wil de club naar boven stuwen, naar de bovenste plek in de competitie. We willen voor Europees voetbal strijden en om de prijzen spelen. Hopelijk kunnen we na verloop van tijd, binnen een paar jaar, prijzen winnen: de Champions League en de landstitel.’

 

Grote afwezige sinds 2017
Arsenal kwam het dichtst bij het winnen van de Champions League in 2006. In de finale tegen Barcelona in Saint-Denis genoten de Engelsen een kwartier voor tijd een 0-1 voorsprong, maar door doelpunten van Samuel Eto’o en Julio Belletti werd het nog 2-1. Sinds maart 2017 zijn The Gunners afwezig op het miljoenenbal.

Willen Arsenal en Ødegaard dit seizoen prijzen winnen, dan zal er waarschijnlijk nog veel water door de Theems moeten stromen. Het team van manager Mikel Arteta staat na drie speelronden puntloos onderaan in de Premier League, en boekte enkel een overwinning in de EFL Cup-wedstrijd tegen West Bromwich Albion (0-6). In dat duel was Ødegaard goed voor een assist.

Ødegaard maakte in 2015 de overstap van Strømsgodset IF naar Real Madrid en werd door de Madrilenen uitgeleend aan achtereenvolgens SC Heerenveen, Vitesse, Real Sociead en dus aan Arsenal. Onlangs maakte hij voor circa veertig miljoen euro de definitieve overstap van Real Madrid naar het Emirates Stadium. In dienst van Arsenal staat de teller na 22 wedstrijden op twee doelpunten en drie assists.

vi.nl