QN Sport+ Television N.V.

Olympische Zomerspelen 2016

De Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade zullen in 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro in Brazilië. Het zal de 28e editie worden van de Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Nooit eerder werden er Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.

De steden die de Zomerspelen van 2016 willen organiseren konden zich tot 13 september 2007 kandidaat stellen bij het IOC. Zeven steden werden officieel door hun Nationaal Olympisch Comité (NOC) voorgedragen. Op 4 juni 2008 werden tijdens een IOC-bijeenkomst in Athene vier van deze steden officieel als kandidaat benoemd: Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio. Bakoe(Azerbeidzjan), Doha (Qatar) en Praag (Tsjechië) vielen af. De kandidaatsteden werkten een uitgebreider voorstel uit.

Op 2 oktober 2009 werd op het IOC-congres in Kopenhagen de organiserende stad gekozen. Nadat in de eerste en tweede ronde Chicago, respectievelijk Tokio afvielen, bleven in de derde en laatste ronde alleen Madrid en Rio de Janeiro nog over. Met 66 stemmen versloeg Rio de Janeiro de Spaanse hoofdstad, die 32 stemmen kreeg.

Het IOC besloot tijdens haar congres in oktober 2009 om de sporten golf en rugby vanaf 2016 weer op te nemen in het olympische programma. Deze sporten kwamen in de plaats van honkbal en softbal die voor het laatst in 2008 op het programma stonden. De internationale zeilorganisatie (ISAF) wilde in eerste instantie de RS:X-klasse bij zowel de mannen als de vrouwen vervangen door kitesurfen, dit werd in november 2012 teruggedraaid. Ook werd besloten om de Star-klasse voor de mannen te laten verdwijnen ter gunste van een Skiff-klasse voor de vrouwen.

Het logo werd op 31 december 2010 gepresenteerd en ziet er als volgt uit: het bovenste deel van het logo bestaat uit 3 poppetjes in de kleuren van de Braziliaanse vlag die op een dynamische manier met elkaar verbonden zijn. Dit als teken van samenzijn tijdens de Spelen. Het onderste deel van het logo bestaat uit de woorden Rio 2016 en daaronder de bekende olympische ringen. Wanneer de mascotte gepresenteerd wordt is al bekend .

Hier de officiële website: OLYMPIC GAMES 2016.

Bron: wikipedia.org