QN Sport+ Television N.V.

Ondanks moeizame start winnen Celtics nu wel van Heat

Boston Celtics heeft de stand gelijk getrokken in de Eastern Conference finals. Na de nederlaag in Miami afgelopen dinsdag, stond er vannacht wat druk op de ploeg van Ime Udoka. Ondanks de goede start van de Heat lukte het de Celtics nu wel om langzaamaan de voorsprong uit te bouwen. In de FTX-Arena werd het 102-127 en claimde de ploeg uit Boston het thuisvoordeel. De komende twee wedstrijden worden in Boston gespeeld.

Het verschil

Zoals verwacht regen Jayson Tatum en Jimmy Butler, de grootste sterren aan beide zijden, de punten weer aan elkaar. Maar ondanks de 29 punten voor Butler en de 27 punten voor Tatum was een andere speler toch de grote uitblinker van de avond. Marcus Smart was met 24 punten, 12 assists en 9 rebounds een enkele rebound verwijderd van een triple-double. Voeg daar de punten van Jaylen Brown en Grant Williams aan toe en het mag duidelijk zijn waarom Boston Celtics aan het langste eind trok. Bij Miami Heat scoorde naast Jimmy Butler niemand meer dan 15 punten raak.

Smart
Afgelopen wedstrijd moest Smart nog aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar met zijn terugkeer speelde de defensive player of the year namens de Celtics een grandioze partij. Dit was onder andere te zien bij de actie van de avond. Bij een stand van 84-67 zet Smart met een heerlijke actie Max Strus voor schut. Laatstgenoemde valt na een schijnbeweging achterover waarna Smart raak gooit vanaf de midrange. Naast Smart keerde ook Al Horford keerde terug van een blessure. De aanwezigheid van beide spelers maakte een duidelijk verschil.

DTSNV

 

 

Bron:Espn.nl