QN Sport+ Television N.V.

‘Onder anderen Ronaldo hangt schorsing boven het hoofd’

Diverse oud-spelers van Juventus kunnen met terugwerkende kracht nog worden geschorst door hun handelen in hun Turijnse periode. Dat schrijft La Republicca althans. Als zij hebben meegewerkt aan een financiële regeling die de club achterhield voor de Italiaanse bond, kunnen zij nog worden bestraft.

Juventus kreeg onlangs vijftien punten in mindering voor verschillende financiële overtredingen. Spelers als Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Paulo Dybala en Dejan Kulusevski zouden uitgestelde salarissen hebben ontvangen buiten de officiële boekhouding om. Als wordt bewezen dat zij hier bewust aan hebben meegewerkt, dan kunnen zij tot een maand geschorst worden.

Op 27 maart vindt een hoorzitting plaats in Turijn, waarin uitsluitsel gegeven zal worden. Eerder werd bekend dat Ronaldo ook nog geld verlangt van zijn voormalig werkgever. Hij zou nog een kleine twintig miljoen euro tegoed hebben van Juventus.

Door de vijftien punten aftrek staat Juventus nu op de tiende plek in de Serie A, twaalf punten achter op de Europese plekken en 27 punten achter op koploper Napoli. Zonder de puntenaftrek had de Oude Dame nu op de tweede plek gestaan.

vi.nl