QN Sport+ Television N.V.

Onduidelijkheid over sportprotocollen

PARAMARIBO – Hoewel de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) en de Surinaamse Voetbalbond (SVB) conform de verscherpte maatregelen van de regering – alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan – hun activiteiten hebben stopgezet, blijkt er intern veel te doen te zijn rond de Covid-19-protocollen. Zo beweert de SBA, die aanvankelijk op 27 januari haar competitie wilde opstarten, maar intussen daarvan heeft afgezien, dat ze geen protocol had.

Competitiemanager Henk Rahan zegt tegen de Ware Tijd dat vast staat dat zolang het verbod van de gezondheidsautoriteiten voor beoefening van contactsporten geldt en er geen officieel protocol voor competitiewedstrijden is ontvangen, de deur vooralsnog op slot gaat voor de SBA. “Wij gaan ervan uit dat de clubs bij ons begrip zullen opbrengen voor de Covid-19-situatie in het land en ernaar handelen. Zolang er geen groen licht is gegeven aan contactsporten om te beginnen kunnen wij niets doen”, maakt hij duidelijk. Rahan beaamt dat zijn bestuur geen protocol heeft ontvangen van de instanties voor de organisatie van de competitie. “Wij hebben het protocol dat geldt voor trainingen van de SVB een beetje aangepast met de bedoeling het ook te gebruiken voor de training bij de associatie”, legt hij uit.

Onder clubs van de SVB bestaat onduidelijkheid over de status van de protocollen. Ze hebben tegenover de Ware Tijd bevestigd dat door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) slechts toestemming is gegeven aan recreatiesporten met enige beperkingen en protocollen voor trainingen met een beperking zijn gestuurd naar de SVB. Clubs zouden het bondsbestuur hebben aangetoond dat zij geen protocol hebben ontvangen voor het afdraaien van een officiële competitie. Intussen heeft competitiemanager Ashok Bainath Sah de SVB-leden aangeschreven dat ze de trainingen moeten stoppen. De SVB was van plan eind januari 2021 zijn nieuwe seizoen aan te vangen.

Dwtonline.com