QN Sport+ Television N.V.

Ongebruikelijke geste Ronaldo na fabelachtige vrije trap: ‘Een geweldig mens’

Cristiano Ronaldo heeft zich in Saoedi-Arabië zaterdag weer van zijn beste kant laten zien. De Portugees maakte op geweldige wijze een vrije trap, maar deed ook een ongebruikelijke geste toen Al Nassr vlak voor tijd een strafschop kreeg.

 

 

In het Saoedische titelgevecht is ieder punt van groot belang voor Al Nassr op dit moment. Met een nipte achterstand op koploper Al Ittihad Jeddah kan de ploeg van Ronaldo zich weinig misstappen veroorloven. Toen Abha Club zaterdag brutaal de leiding nam in het treffen met de wereldster kwam de druk dan ook op de schouders van de doelpuntenmachine te liggen.

 

tromoto nv

 

Ronaldo pakte het moment en stond op toen hij een vrije trap mocht nemen. De Portugees schoot van grote afstand op kiezelharde wijze raak. Daarmee was de klus echter nog niet geklaard.

In de hartstochtelijke zoektocht naar de zege versierde Al Nassr vlak voor tijd een strafschop. Bij de gelijke stand gingen vanzelfsprekend alle ogen direct naar Ronaldo. De Portugees deed echter iets wat hij nog niet heel vaak deed. Hij gaf de bal namelijk aan een ploeggenoot.

 

 

Cristiano Ronaldo since joining Al-Nassr FC :

• 8 Games

• 9 Goals

• 2 Assists

• 1 Hattrick

• 1 Poker

• 1 Freekick

De Braziliaan Talisca kreeg de eer om de penalty te gaan nemen en schoot onberispelijk raak (2-1). Daardoor won Al Nassr en Talisca was zijn aanvoerder eeuwig dankbaar. ‘Hij gaf me de bal zodat ik mijn zelfvertrouwen kon terugwinnen na mijn blessure. Hij is een ware leider en deze zege is echt belangrijk. Hij is een geweldig mens. Het voelt als familie.’

vi.nl