QN Sport+ Television N.V.

‘ Ons uiterste best doen doen tegen Trinidad, we willen nog niet terug’

Na de wedstrijd tegen Haiti dinsdagavond, heeft u-20 Suriname nog geen enkel punt behaald op de Concacaf voetbalkampioenschappen. Sterker nog, de ploeg onder trainer Blackson heeft in 2 keer 90 minuten voetbal het net ook nog niet weten te vinden.

 

Meerdere spelers van het team zijn van mening dat Shafiek Wassenaar niet vrij uit komt bij de 1ste  goal van Haiti. In gesprek met QN – Sports vertelt Wassenaar dat in de 2de helft de vrije trappen hen de das om hebben gedaan; er moest goed verdedigd worden, wat echter niet gebeurde. Op de vraag of hij inderdaad schuldig was aan de goal, zegt de verdediger van sv Flora dat er vanuit een opdracht verdedigd moest worden. ‘ Achter de muur sta ik en de bal die over mij heen gaat, moet dan voor de doelman zijn. Maar de bal was veels te hoog voor mij’, aldus de verklaring van Wassenaar.

 

Ook bij de rode kaart van Gabriel de Mees zou Wassenaar niet vrij uit komen; na de bal verkeerd beoordeeld te hebben ontstond een situatie met een glijpartij van de Mees die rood pakte door de bal bewust met de hand te spelen. Vanaf dat moment speelde Suriname een verloren wedstrijd.

 

DTSNV

Tenslotte zegt Wassenaar er alles aan te doen om de laatste kans tegen Trinidad te grijpen; een overwinning houdt Suriname namelijk in het toernooi en hij ziet het zeker niet zitten om nu al richting huis te keren.