QN Sport+ Television N.V.

Ontketende ’Golden Boy’ Erling Haaland maakt er vier voor Dortmund

BERLIJN – Vooral dankzij vier treffers van ’Golden Boy’ Erling Haaland heeft Borussia Dortmund met 5-2 gewonnen bij Hertha BSC. De ploeg van trainer Lucien Favre boog in de tweede helft een achterstand om en steeg naar de tweede plaats in de Bundesliga.

Hertha BSC kwam via de Braziliaan Matheus Cunha op voorsprong, maar na rust stelde Dortmund aan de hand van Haaland orde op zaken. De Noorse spits werd zaterdag door de Italiaanse sportkrant Tuttosport verkozen tot talent van het jaar op de Europese voetbalvelden en bewees tegen Hertha nog maar eens waarom. In 15 minuten tijd scoorde de 20-jarige Haaland een hattrick. De Noor prikte 10 minuten voor tijd ook zijn vierde doelpunt binnen. In zeven Bundesliga-wedstrijden heeft de spits nu tien keer gescoord.

In de 83e minuut werd Haaland gewisseld voor het talent Youssoufa Moukoko, die een dag na zijn 16e verjaardag zijn debuut maakte. Moukoko werd daarmee de jongste speler ooit in de Bundesliga.

Dortmund hield zich met het opstellen van de Noorse spits overigens niet aan het advies van de gezondheidsautoriteiten uit Noorwegen. Het ministerie van Volksgezondheid wilde dat alle voetballers van de nationale ploeg 10 dagen in quarantaine zouden blijven na meerdere coronabesmettingen binnen de selectie. Terug in Duitsland testte Haaland negatief en daarom liet Dortmund hem gewoon spelen.

Bij Hertha zaten Deyovaisio Zeefuik en Javairô Dilrosun op de bank. Zeefuik mocht in de slotfase een paar minuten meedoen.

Dortmund heeft na de overtuigende zege 18 punten en naderde koploper Bayern München, dat niet verder kwam dan 1-1 tegen Werder Bremen, tot op 1 punt. Hertha staat dertiende met 7 punten.