QN Sport+ Television N.V.

Ontslagen Halilhodzic klaagt Japanse voetbalbond aan

De ontslagen bondscoach Vahid Halilhodzic heeft de Japanse voetbalbond JFA aangeklaagd. De 66-jarige Bosniër vindt dat voorzitter Kozo Tashima de regels heeft overtreden door hem op eigen initiatief te ontslaan, zonder overleg met het bondsbestuur. De advocaat van Halilhodzic diende vandaag bij de rechtbank in Tokio een aanklacht in tegen de JFA en Tashima.

De Japanse voetbalbaas vloog in april naar Europa om Halilhodzic te ontslaan, officieel vanwege een gebrek aan communicatie. De tegenvallende resultaten in de recente oefeninterlands zullen ook meegespeeld hebben.

,,Hij heeft deze beslissing genomen zonder goedkeuring van het bondsbestuur en het is daarmee in strijd met de regels”, zei de advocaat van Halilhodzic. ,,Het is verbazingwekkend dat dit kan. Hij zou hiervoor zelf ontslagen moeten worden.”
Halilhodzic eist een symbolisch bedrag van 1 yen en vooral persoonlijke excuses van de bondsvoorzitter. ,,Het gaat om eer, en eer kan je niet kopen. Daarom wil hij alleen een symbolisch bedrag ontvangen.”

Akira Nishino fungeert als bondscoach van Japan tijdens het WK in Rusland.

door:ad.nl