QN Sport+ Television N.V.

Ook Duitsland, Kroatië en Oostenrijk naar EK, zestien landen nu zeker

In de groep van het Nederlands elftal heeft ook Duitsland zich zaterdag geplaatst voor het EK voetbal van 2020. Door de thuiszege op Wit-Rusland (4-0) en de remise van Oranje in Noord-Ierland, namen de Duitsers zelfs de koppositie over in groep C.

Er staat dinsdag nog één speelronde op het programma, maar Duitsland en Nederland zijn door de nummer drie in de groep, Noord-Ierland, niet meer te achterhalen.

De eerste twee landen in elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

Duitsland is al sinds 1972 vaste gast op het EK. Het team van bondscoach Joachim Löw imponeerde tegen Wit-Rusland in Mönchengladbach zeker niet, maar won wel met ruime cijfers: 4-0.

Door het trage tempo viel er lange tijd weinig te beleven. Matthias Ginter testte doelman Aleksander Gutor en Toni Kroos mikte in het zijnet, maar Igor Stasevitsj was dichter bij succes.

Manuel Neuer tikte zijn schot uit de kruising. Ginter (van achter het standbeen, maar met een buitenspelluchtje) brak alsnog de ban. Na rust was het snel bekeken: Leon Goretzka schoof beheerst raak, Kroos was al even effectief. Neuer pakte een kwartier voor tijd nog een strafschop van Stasevitsj, waarna Kroos nogmaals toesloeg.

Matthias Ginter.

Ook Kroatië en Oostenrijk hebben zich zaterdagavond geplaatst voor het EK voetbal van 2020.

De verliezend finalist van het WK van 2018, Kroatië, verzekerde zich van de koppositie in groep E door Slowakije te verslaan: 3-1. Oostenrijk was in eigen huis te sterk voor Noord-Macedonië (2-1) en is in groep G zeker van de tweede plaats achter Polen.

De beste twee landen in elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

16 van de 20 rechtstreekse tickets vergeven

Zestien landen zijn nu zeker van het EK. Via de groepsfase komen er nog vier bij, waarna er via de play-offs nog eens vier landen bijkomen.

Landen zeker van EK

A Engeland F Spanje
A Tsjechië F Zweden
B Oekraïne G Polen
B G Oostenrijk
C Nederland H Frankrijk
C Duitsland H Turkije
D I België
D I Rusland
E Kroatië J Italië
E J Finland

 

 

Bron: NOS.nl