QN Sport+ Television N.V.

OOK IN HET TWEEDE GEDEELTE BADMINTON GEEN WINST VOOR SURINAME

De badmintonselectie heeft ook in het tweede bedrijf van de competitive in het enkelspel en mixdubbel op dinsdag 3 oktober j.l. geen winst kunnen behalen. De tegenstanders bleken steeds een taktisch voordeel te hebben op de onzen waardoor wij geen vuist konden maken. Trouwens ook het verschil in wedstrijdervaring was duidelijk.

Toch startte Kevin Karg de middagsessie goed door zijn tegenstander Mattias Baumann uit Paraguay een geduchte strijd te geven.  Baumann kwam in de tweede set goed terug en revancheerde zich met een   21 – 11 score. In de derde set bleek Karg niet genoeg conditie te hebben om het Baumann moeilijk te maken en verloor de Surinamer met 21 – 9. Jair Naipal was in zijn partij tegen Willian Guimaraes uit Brazilie niet alleen in niveau de mindere maar ook in lichaamsbouw en leeftijd. De klein uitgevallen Naipal verloor prompt met 21 – 5/ 21 – 7.

Bij de meisjes startte Imani Mangroe ook goed tegen de thuisspeelster Ashley Rubilar, waarbij ze zelfs met één punt  voorstond. De chileense kwam echter sterk terug en won beide sets met 21 – 14/ 21 – 12.  Verder verloor Mangroe ook de andere wedstrijd daarna van Fernanda Rivva  uit Peru met 2 – 0 (21 – 4/21 – 9) Erisa Bleau kon in haar partij tegen westerbuurland Guyana vertegenwoordigd door Priyanna Ramdhani ook niet imponeren en verloor met 21 – 4 en 21 – 9. Bleau speelt morgenochtend om 10.00 uur in groep B tegen de peruaanse Micaela Vasquez.

Er was op het eind van de eerste badmintondag nog een mixdubbel voor de onzen tegen een duo uit Peru. Jair Naipal en Imani Mangroe waren de vertegenwoordigers van Suriname en Peru trad aan met Diego Mauricio Subauste  en Micaela Flores Vasquez. Peru won volgens de verwachtingen met 21 – 10 en   21 – 6. In de eerste set moest Naipal bij een stand van 11 – 6 voor Peru behandeld worden, vanwege een blessure die hij had opgelopen aan zijn enkel.

Morgen (woensdag 4 oktober a.s.) komt Yael Touw Njie Touw in actie op de 200m vlinderslag. Hij zit in de tweede serie van dit nummer welke om 10.57u begint.  Ook de beachvolleyballers komen voor het eerst in actie. Bij de meisjes is ons land ingedeeld in groep C samen met Bolivia en Chili 2, waarvan Bolivia de eerste tegenstander is. Bij de jongens is in groep C ook een tweede team van Chili en Brazilie. De eerste vuurdoop is tegen Chili 2.

Door: Wilfred Gallant