QN Sport+ Television N.V.

Ook op 2de dag Consude Games geen winst voor Suriname

De meisjesvolleybalselectie van Suriname. Foto: Marciano Millerson

AREQUIPA – Suriname is maandag tijdens de landenwedstrijden op het onderdeel tafeltennis uitgeschakeld. Op dag twee van de Consude Games werden alle drie duels met 0-3 verloren.

Suriname moest zijn meerdere erkennen in Paraguay, Bolivia en Brazilië tijdens de 24ste Zuid-Amerikaanse Spelen voor Scholieren tussen twaalf en veertien jaar in Arequipa, Peru. De tafeltennissers Kunsh Moolchandani en Shariq Bipat speelden elk een enkelpartij en daarna samen in het dubbelspel. Woensdag wordt een aanvang gemaakt met de individuele wedstrijden: eerst de dubbelpartijen en donderdag de enkelwedstrijden.

Op het onderdeel zaalvoetbal ging Suriname maandag met 0-5 ten onder tegen Paraguay.  Paraguay oefende druk naar voren uit en speelde zelfs vaker mee met zijn doelman. Suriname daarentegen nam een afwachtende houding en loerde op de counter. Deze tactiek leverde weinig op.

Doelman Resham Pachor verrichte goed werk en hield Suriname lang in de strijd met prachtige reddingen. Op gegeven moment begon vermoeidheid haar tol te eisen. De Surinamers sukkelden met hun ademhaling en enkelen kregen zelfs een bloedneus. Na een 1-0 ruststand brak Paraguay de strijd in de tweede helft open, waarbij blunders in de verdediging Suriname fataal werden.

De volleybalsters van Suriname ging in drie sets (13-25, 6-25, 12-25) ten onder tegen Bolivia, dat over alle linies duidelijk de betere was. Ondanks het niveauverschil bleven de meisjes voor een beter resultaat strijden, maar de ploeg sukkelde in de verdediging met verwerking van de opslagen van de tegenstander en in het blok. Daarnaast werden er cruciale fouten gemaakt die het nationale team onnodige punten hebben gekost.

Op het onderdeel basketbal speelde Suriname veel beter. Geruime tijd bleef het team in het kielzog van Brazilië. Met nog drie minuten te gaan was de achterstand slechts vijf punten, maar het ontbrak de jongens in het slot aan voldoende stootkracht, waardoor Brazilië kon uitlopen naar een 62-47 winst. Het nationale team miste zestien lay-ups.

De Surinaamse basketbalsters hadden het niet bepaald makkelijk tegen hun Braziliaanse leeftijdsgenoten. Het buurland beschikt over een aantal boomlange speelsters, die domineerden in de bucket. Bij het ingaan van de rust hadden de Brazilianen een ruime 38-10 voorsprong. Suriname speelde een iets betere tweede helft, maar kon geen vuist maken: 26-72.

Bron: Marciano Millerson (VSJS)