QN Sport+ Television N.V.

Opmerkelijke transfer Süle wekt verbazing bij Bayern-preses

Bayern München-president Herbert Hainer heeft verbaasd gereageerd op de overstap van Niklas Süle naar Borussia Dortmund. Maandag maakten Die Borussen bekend de 27-jarige verdediger komende zomer transfervrij over te nemen.

Eind januari liet Süle weten niet bij te willen tekenen bij Bayern. Iets wat hem op veel kritiek kwam te staan. Zo stelde clubicoon Karl-Heinz-Rummenige dat de keuze van de verdediger om zijn contract niet te verlengen gebaseerd was op geld.

Ook Hainer kan zich niet voorstellen dat er sportieve redenen ten grondslag liggen aan de overstap. ‘Ik weet niet welk salaris Niklas Süle krijgt bij Dortmund. Ik had niet gedacht dat Dortmund zijn eerste keuze zou zijn, ik zie het niet als een sportieve promotie. Ze willen altijd met ons concurreren, wat goed is voor de Bundesliga. Maar iedereen heeft de afgelopen negen jaar kunnen zien dat wij ons daar goed tegen kunnen verdedigen. En dat zullen we ook altijd blijven doen’, aldus Hainer dinsdag tijdens een event van de basketbaltak van Bayern.

Ondanks de pikante overstap koestert de 67-jarige Hainer geen wrok richting Süle, die sinds zijn komst van 1899 Hoffenheim in 2017 goed was voor 159 duels. ‘We hebben hem altijd gewaardeerd binnen de club. Hij is een heel goede speler die zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld tot een vaste speler in het nationale team. Ik ga ervan uit dat hij de laatste drie maanden zijn best gaat doen om ons te helpen titels te winnen.’

Op 23 april staat het volgende treffen tussen de twee Duitse grootmachten op het programma. Een wedstrijd die, na een overstap die voor veel verbazing zorgde in Duitsland, een extra lading heeft gekregen.

vi.nl