QN Sport+ Television N.V.

Oppermachtige Filippo Ganna de sterkste in tijdrit in Tirreno-Adriatico

LIDO DI CAMAIORE – De meerdaagse rittenkoers Tirreno-Adriatico is maandag begonnen met een tijdrit van 13,9 kilometer. Tijdritspecialist Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) liet zijn fenomenale klasse zien en won. De Italiaan is vanzelfsprekend ook de eerste leider in het klassement.

Het beloofde met een ijzersterk deelnemersveld een spektakelstuk te worden in de race tegen de klok. Met specialisten als Tadej P ogacar, Ganna en Remco Evenepoel aan de start meteen een fraaie krachtsmeting tussen de klassementsmannen.

 

Kasper Asgreen zette voor even de snelste tijd neer. Opvallend was de uitstekende tijd die Nederlander Thymen Arensman op de klok zette. Hij stond op dat moment derde achter de Deen en werd uiteindelijk knap zesde. Ondertussen waren Ganna en Evenepoel ook gestart. Zeker de Italiaan leek te vliegen onderweg, met qua tijd de Belg in zijn kielzog.

 

Gemiddelde van 54.6 km/u

Met een gemiddelde van 54.6 km/u verpulverde Ganna de tijd van Asgreen. De Italiaan bleek 24 seconden sneller dan Asgreen. Evenepoel reed knap naar een tweede tijd achter Ganna, wel nog op elf seconden van de het Italiaanse fenomeen. Pogacar reed zichzelf naar de derde plek achter de Italiaan en de Belg.

 

DTSNV

Ganna (25) won dit jaar al tijdritten in de Ster van Bessèges en de Ronde van de Provence. Dinsdag volgt een rit van Camaiore naar Sovicille over 219 kilometer.

Telesport