QN Sport+ Television N.V.

Opti en Zeegelaar winnen tweede Otmar Kersout Memorial

 

 

PARAMARIBO — Sören Opti en Sion Zeegelaar hebben de tweede Otmar Kersout Memorial op hun naam geschreven. Opti maakte in de open mannenfinale geen fout tegen Dylan Darmohoetomo. In Ring Sport Center werd het zondag 21-17, 22-20 voor hem. “Het was een leuke finale. Dylan heeft mij goed tegenstand geboden”, aldus Opti. “Ik blijf het zeggen, de A-klasse-spelers hebben veel wedstrijden nodig.” Ook bij de eerste editie had Opti de wisseltrofee in de wacht gesleept in het mannenenkelspel.

 

tromoto nv

De badmintonspeler van de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) had zaterdag in de voorronde een bye, terwijl hij in de kwartfinale makkelijk won van Horus Feng van badminton club Kong Ngie Tong Sang (KNTC): 21-12, 21-9. In de halve finale werd zondag tegen Jaïr Naipal van Perfect Flying Feathers een comfortabele 21-8, 21-16 zege behaald.

 

Opti start begin mei met kwalificatiewedstrijden voor de de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. “Qua training ben ik wel laat. Ik heb nauwelijks sparringspartijen. Ook de financiële middelen ontbreken. Hier en daar krijg je wel wat sponsoring, maar het dekt niet altijd het grote plaatje”, benadrukt de meervoudig nationaal kampioen.

Vrouwen

Bij de vrouwen hadden slechts vier speelsters zich opgegeven voor het enkelspel. Sion Zeegelaar van Clearshot, die haar eerste toernooi van het jaar speelde, kwam in het roundrobinsysteem als winnares uit de bus. Ze won twee van de drie wedstrijden. Ook Chantal Huang van KNTS behaalde twee zeges, maar Zeegelaar vergaarde meer punten dan de runner-up.

 

Zeegelaar, 18 jaar: “In eerste instantie zou ik niet meedoen, maar ik besloot uiteindelijk om toch te spelen. Het is niet slecht om als kampioen te eindigen dit weekend.” Op de derde plaats eindigde Chan Chan Yang van KNTS.

Andere uitslagen: Mannendubbelspel: 1. Gilmar Jones/Dion Sjauw Mook (kampioen); 2. Rivano Bisphan/Dylan Darmohoetomo; gemengddubbelspel: 1. Crystal Leefmans/Dion Sjauw Mook; 2. Mitchel Wongsodikromo/Miracle Abdillah.

dwtonline.com