QN Sport+ Television N.V.

Opvallend: UEFA gaat de mist in en CL-loting moet mogelijk opnieuw

Het komt niet vaak voor tijdens een loting, maar maandagmiddag bleek de UEFA de papieren toch niet helemaal op orde te hebben tijdens de bekendmaking van de achtste finales in de Champions League.

Het was vooraf bekend dat voor de achtste finales teams uit dezelfde landen en dezelfde poules elkaar niet kunnen treffen. Toch gebeurde er iets opvallends toen voormalig Russisch international Andrey Arshavin de loting verrichtte en Manchester United uit het balletje haalde.

 

Arshavin koppelde United namelijk aan Villarreal, terwijl beide ploegen elkaar in de groepsfase al hadden ontmoet. Villarreal en Arnaut Danjuma volgden United en Donny van de Beek als nummer twee uit groep F naar de volgende ronde.

UEFA-directeur Giorgio Marchetti reageerde snel door te zeggen dat die loting niet mogelijk was, waarna Arshavin het papiertje met United erop aan de kant legde en vervolgens Manchester City uit een volgend balletje haalde. United werd later gekoppeld aan Paris Saint-Germain.

 

De misser van de UEFA leidde tot de nodige ophef. Met name Engelse media vragen zich af of de loting niet opnieuw verricht moet worden omdat het balletje van United niet in de koker zou hebben gezeten toen, na het affiche Villarreal-Manchester City, Arshavin het papiertje met daarop Atlético Madrid toonde.

vi.nl