QN Sport+ Television N.V.

Oscar : “Neymar blijft stil onder alle aandacht”

EXCLUSIEF- De sfeer bij Brazilië is volgens Oscar erg goed. Goal sprak met de middenvelder over zijn teamgenoten bij de nationale ploeg en zijn landgenoten bij Chelsea

Gillette Brasil Global Tour: Helpt het dat je bij Chelsea twee teamgenoten hebt die ook bij Brazilië spelen?

Oscar: “Ja, dat helpt zeker. Ik kende ze al van de Brazailiaanse nationale ploeg. Toen ik bij Chelsea kwam, was het wel fijn dat er al bekende spelers zaten. Inmiddels kennen we elkaar natuurlijk nog beter en zijn we zelfs echte vrienden geworden. Zij hebben me in de eerste periode erg geholpen.”

GBGT: Hoe is Ramires als speler en als persoon?

Oscar: “Hij is een heel bescheiden jongen, echt een topgozer. Op het veld is hij natuurlijk een erg goede speler, maar vooral daarbuiten is hij een speciaal persoon. Hij geeft binnen de lijnen altijd honderd procent, maar daarbuiten blijft hij heel normaal. Dat bewonder ik erg aan hem.”

GBGT: En hoe zit dat met David Luiz?

Oscar: “David Luiz is ook een topspeler en ook buiten het veld vind ik hem erg belangrijk. Hij is iemand die de groep bij elkaar houdt. Hij kan met iedereen goed overweg en probeert iedereen te helpen. Toen ik in Londen kwam spelen heeft hij me direct thuis laten voelen.”

GBGT: Wie is de grootste grappenmaker?

Oscar: “Dat is heel makkelijk. David is duidelijk de grootste clown. Hij is echt een soort komediant en maakt iedereen altijd aan het lachen.”

GBGT
: Het lijkt erop dat er een fantastische sfeer in het Braziliaanse team heerst..

Oscar: “We kunnen veel van elkaar hebben bij de Seleção. Dat is ongelooflijk eigenlijk. Iedereen mag elkaar en is behulpzaam. Dat zag je terug in de Confederations Cup en ik denk dat we daar straks op het WK ook veel aan hebben.”

GBGT: Wat voegt Neymar toe aan het team?

Oscar: “Hij zorgt voor veel plezier in de ploeg. Neymar stond natuurlijk vanaf het begin van zijn carrière in de scchijnwerpers bij Santos. Het Braziliaanse volk is erg op hem gesteld. Ik denk dat dit komt doordat hij zo lang in Brazilië is gebleven. Dat heeft hem goed gedaan, en nu zit hij bij Barcelona op zijn plek. Het hele team mag hem erg graag, want hij is van enorme waarde voor ons.”

GBGT: Hoe gaat hij met alle aandacht om?

Oscar: “Hij blijft er erg rustig onder. Al die aandacht is meer een issue voor de buitenwacht. Maar hij kan eigenlijk nergens naar toe zonder een handtekening uit te delen of een foto te maken. Dat weet hij ook, maar hij laat zich niet gek maken. Daarom vindt hij het zo leuk bij de nationale ploeg. Hij krijgt bij ons het gevoel dat hij een normale jongen is. Dat zie je ook terug, want hij hangt ook vaak de lolbroek uit. Dat doe je alleen als je op je gemakt bent.”

Bron: Goal.com