QN Sport+ Television N.V.

Oud-Ajacied Tijjani Babangida herstelt goed na dramatisch ongeluk, broer en 1-jarige zoon overleden | ’God zal me kracht geven’

tromoto nv

Oud-speler van Ajax en voormalig international van Nigeria Tijjani Babangida (50) raakte eerder deze week gewond bij een auto-ongeluk. Hij maakt het naar omstandigheden goed, zo blijkt nu uit foto’s. Zoontje Fadil (1) en broer Ibrahim (voormalig speler FC Volendam) overleden echter wel bij het drama, meldt de Nigeriaanse krant Timeline.

De broer van Babangida overleed ter plaatse, zoontje Fadil is vrijdag – een dag na het ongeluk in de Nigeriaanse stad Kaduna – aan zijn verwondingen overleden. Dat zou zijn gebeurd tijdens een operatie in het ziekenhuis.

De voormalig Ajacied wilde niet al te veel kwijt aan Timeline over de zeer tragische dood van zijn broer en zoontje. ,,Vanwege mijn geloof is het niet gepast om God te vragen waarom dit is gebeurd, ongeacht de pijn. Hij is het die geeft en Hij is het die neemt. Ik geloof dat Hij me na verloop van tijd de innerlijke kracht zal geven om te vergeten.”

Het ongeluk zou gebeurd zijn op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Wat er precies gebeurde, is onbekend. Volgens Nigeriaanse media verkeerde Tijjani Babangida in kritieke, maar stabiele toestand toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Ook zijn vrouw zat in de auto. Zij overleefde het ongeluk, maar raakte wel een oog kwijt.

Loopbaan Babangida

Babangida begon zijn loopbaan in Nederland bij Roda JC in 1991. Ook kwam hij op huurbasis uit voor VVV-Venlo, waarna hij in 1996 de overstap maakte naar Ajax. Daar stond de buitenspeler, die tevens een huurperiode bij Vitesse kende, tot 2003 onder contract. De nu vijftigjarige won goud met Nigeria op de Olympische Spelen van 1996 en ging met de Super Eagles naar het WK van 1998.

Zijn broer Ibrahim Babangida kwam tussen 1997 en 2002 uit voor FC Volendam. Hij won in 1993 het WK met Nigeria onder 17. Ibrahim is 47 jaar geworden.

(Telesport)