QN Sport+ Television N.V.

Pacers en Heats verliezen

Zowel koploper Indiana Pacers van de Eastern Conference als eerste achtervolger Miami Heat heeft dinsdag (plaatselijke tijd) een nederlaag geleden in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Pacers verloren nipt met 98-96 van Golden State Warriors.

Die zege kwam tot stand in de laatste seconde door een rake bal van uitblinker Klay Thompson (25 punten). Een wanhoopspoging van Indiana-forward Paul George belandde bij het luiden van de zoemer op de ring van de mand.

Heat ging met 106-103 onderuit tegen Houston Rockets. Ook in dat duel was het spannend tot aan het eindsignaal. Sterspeler LeBron James van de titelverdediger uit Miami probeerde in de laatste seconde met een 3-punter de stand nog in evenwicht te brengen, maar zijn bal miste doel. James, die maandag nog excelleerde met een persoonlijke topscore van 61 punten, kwam nu tot ‘slechts’ 22 punten. Evenveel als Dwight Howard, de center van de Rockets.

Oklahoma City Thunder, aanvoerder van de Western Conference, boekte een ruime zege op Philadelphis 76ers: 125-92. Kevin Durant vertolkte wederom een hoofdrol voor Thunder met een score van 42 punten. Russell Westbrook maakte een zogeheten ‘triple-double’: 13 punten, 10 rebounds en 14 assists.

AD.nl