QN Sport+ Television N.V.

Panamerikaanse judo kampioenschappen voorbij; Angela De Bye kijkt tevreden terug

Op een sterk vertegenwoordigd toernooi in Bariloche, Argentinie, heeft judo referee Angela De Bye de eer gehad in actie te komen; zij maakte namelijk deel uit van een 12-koppige selectie van arbiters die deze wedstrijden leidden gedurende het toernooi. Vermeldenswaardig is dat een aantal van 105 judoka’s mee participeerde uit 12 verschillende landen.

De Bye heeft enkele mooie momenten gekend in Bariloche, waaronder het fungeren als judge en referee gedurende de strijd om de 3de/ 4de plek en de finale. Zij is er bijzonder trots op Suriname op zo een platform te hebben mogen uitdragen en in het bijzonder natuurlijk de Surinaamse Judo Federatie.

Het volgende grote evenement waar de Surinaamse een uitnodiging voor heeft zijn de Panamerikaanse judockampioenschappen in de Dominicaanse republiek. Hier zal zij tesamen met nog 3 andere vrouwelijke referees mogen participeren en voor het eerst in de geschiedenis komt er een reisvergoeding van US 1000 dollar  bijkijken; dit geeft alleen maar aan dat de PJC een goede toekomst ziet in De Bye).

Deze reis werd voor Angela De Bye mogelijk gemaakt door Jack Tours & Travel Service.