QN Sport+ Television N.V.

Paris Saint-Germain maakt peperdure trainerswissel officieel

Het nieuws dat al wekenlang in de lucht hing is dinsdagmiddag officieel gemaakt: Mauricio Pochettino is ontslagen als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain. Later deze middag zal Christophe Galtier, die reeds afscheid heeft genomen van OGC Nice, gepresenteerd worden als zijn opvolger.

 

Pochettino stond anderhalf jaar voor de groep bij PSG, waarmee hij in het afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk werd. Het sterrenensemble werd echter al in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid. Dat zorgde voor een hoop kritiek op Pochettino, wiens baan simpelweg niet meer te redden viel.

 

L’Équipe schreef eerder deze maand al dat het vertrek van Pochettino en diens assistenten ongeveer vijftien miljoen euro kost. PSG moest ook nog eens een afkoopsom van tien miljoen euro betalen om Galtier binnen te kunnen halen, waardoor de trainerswissel de Franse grootmacht zo’n 25 miljoen euro kost.

 

DTSNV

Galtier geldt in Frankrijk als een succestrainer. Hij werkte tussen 2017 en 2021 bij Lille en leidde die ploeg in zijn laatste seizoen verrassenderwijs naar de landstitel. Afgelopen jaargang was Galtier bij Nice trainer van Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario. Les Aiglons eindigden als vijfde in de Ligue 1.

vi.nl