QN Sport+ Television N.V.

Paris Saint-Germain mist Messi in jacht op tiende landstitel

Paris Saint-Germain kan woensdagavond niet beschikken over Lionel Messi. De 34-jarige Argentijn kampt met een achillespeesblessure en mist daardoor het mogelijke kampioensduel met Angers.

PSG kan de titel veiligstellen als het zelf wint in het Stade Raymond Kopa en achtervolger Olymique Marseille tegelijkertijd punten morst in de thuiswedstrijd tegen FC Nantes. Het zou de tiende landstitel in de clubhistorie betekenen, waarmee de Parijzenaren de Franse recordkampioen Saint-Étienne zouden evenaren.

Messi zal PSG net als Marco Verratti niet kunnen helpen. ‘Dit is een kans voor spelers die niet vaak aan spelen toekomen’, zei trainer Mauricio Pochettino. ‘En het is ook een kans voor jonge spelers om onderdeel te zijn van de selectie en te kunnen spelen’, doelde de Argentijn onder meer op jeugdinternational Xavi Simons.

 

Pochettino wilde nog niet praten over de plannen voor het komende seizoen, nu drie landgenoten lijken te moeten vertrekken. ‘Ons doel is op dit moment om te winnen, we zijn gefocust op de titel en de wedstrijden die nog komen gaan. Maar natuurlijk is de technische leiding van de club al bezig met het komende seizoen.’

 

DTSNV

Of hij daar zelf deel uit van maakt, wilde Pochettino niet zeggen. ‘Na het winnen van de titel zullen we evalueren. Het doel van de club was de Champions League, het is teleurstellend dat we dat niet hebben bereikt. Maar ik heb nog een contract voor een jaar. We willen het altijd beter doen, we zijn uit op revanche. De motivatie is er.’

vi.nl