QN Sport+ Television N.V.

Pérez erop gebrand om ‘dingen recht te zetten’ in Silverstone

Na de teleurstellende Grand Prix van Canada is Sergio Pérez erop gebrand om ‘dingen recht te zetten’ in Silverstone. Hij hoopt op het Britse circuit weer bij te dragen aan de ‘ongelooflijke run’ van het team en heeft daarbij het podium als doelstelling.

De Grand Prix van Canada was er een om te vergeten voor Pérez. Hij moest door een crash in de kwalificatie al verder achteraan starten dan gehoopt en na negen ronden moest hij de RB18 door problemen naast de baan parkeren. Hij zag daardoor het gat naar teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen groeien terwijl Charles Leclerc de Mexicaan tot drie punten is genaderd.

Dat er na die tegenvallende race een week rust was, beviel Pérez niet. “Het valt altijd zwaar om een weekendje vrij te hebben na een moeilijke race, zoals bij mij het geval was in Canada”, zegt Pérez. “Ik kom dus naar Silverstone met veel verlangen om dingen recht te zetten.”

“Als team zijn we bezig aan een ongelooflijke run en ik ben hier om aan die resultaten bij te dragen door zo goed mogelijk te presteren en het meeste uit deze auto te halen”, vervolgt Pérez. “Montreal was de eerste keer dat ik voelde dat het me niet lukte in de RB18 en dit weekend draait alles om dat geweldige gevoel terug te krijgen en weer op het podium te komen.”

Na de race in Canada heeft Pérez veel tijd doorgebracht met zijn engineers om te zien wat er beter kan en hij gaat de race in Silverstone dan ook met volle moed tegemoet. “Ik heb hard gewerkt met mijn team en we weten waar en waaraan we moeten werken, we zijn klaar voor een goed weekend!”, aldus de strijdlustige Red Bull-coureur.

DTSNV

 

 

 

Bron:Formule1.nl